Våra böcker

Släktberättelser från Misterhult

Något om Britta Holmbrings härkomst

Holmbring, Jan-Åke

Bokpresentation

Författaren har sammanställt sådant som skulle kunna vara av intresse till en liten bok och försökt, att illustrera detta med gamla fotografier, som ytterligare berättar om livet i Släthult och Misterhult förr i världen.
I de inledande avsnitten är det Britta själv som berättar om sina minnen från barndomen och om livet i Misterhult, då hon växte upp. Det var en stor skara av närstående familjemedlemmar, som omgav henne och som kom att betyda mycket för henne och hennes framtid. Det var – som hon själv skriver – något av en storfamilj, som hon fick växa upp i.
De följande avsnitten grundas dels på intressanta episoder, som hittats i domböcker från tingen i Tunaläns härad, dels på återfunna amerikabrev och gamla fotografier, som av vissa skäl gömts undan till modern tid. Till sist har några anteckningar bifogats om den förste i släkten, som levde i Släthults by.

Författarens förhoppning är att innehållet skall vara av intresse för dem som idag lever och bor i Misterhult eller har anknytningar till släkten och bygden.

Illustrerad i sv/v.

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-000-5
Format A5 (148x210mm)
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband
Tryckår 2012
Upplaga 1
Antal sidor 87 s
Relaterade artiklar

Att sikta mot stjärnorna

Holmbring, Jan-Åke

Med småländska rötter

Holmbring, Jan-Åke

Mellan verklighet och dikt.jpg

Mellan verklighet och dikt

Holmbring, Jan-Åke

Ätten Tham

Ätten Thams äldre tyska grenar

Holmbring, Jan-Åke

Örlogsteknik och orgelmusik

Holmbring, Jan-Åke