Våra böcker

Med småländska rötter

Något om min fars släkt

Holmbring, Jan-Åke

Bokpresentation

Min fars släkt har under flera århundraden levat i norra Småland, i det som tidigare kallades Njudung, det vill säga socknarna i Västra och Östra häraders domsagor. Det är socknarna Nävelsjö, Björkö, Norra Sandsjö, Vallsjö, Bringetofta och Hylletofta. Ingen av anfäderna har under denna tid hittats utanför norra Småland, så man kan verkligen tala om släkter med smålandska rötter.Som vanligt är i småländska släkter, främst under 1800-talets senare del, finns det en stor mängd utvandrare från nästan varje familj.För den som är intresserad av emigrantforskning finns här mycket att hämta!

Jag önskar med detta kunna ge läsaren en liten uppfattning om alla de småländska förfäder, som i gångna tider levat och verkat före oss, hur de levde, hur vardagen gestaltade sig för dem och vilka sorger och glädjeämnen de upplevde.

Jag önskar med detta kunna ge läsaren en liten uppfattning om alla de småländska förfäder, som i gångna tider levat och verkat före oss, hur de levde, hur vardagen gestaltade sig för dem och vilka sorger och glädjeämnen de upplevde. Jag har här sammanställt ett antal artiklar, som handlar om fars förfäder under gångna tider. De flesta artiklarna har tidigare varit publicerade i olika tidskrifter och årsböcker. De är i stort sett här återgivna i sitt ursprungliga skick, i några fall dock med obetydliga ändringar.

 

 

Linköping hösten 2011

Jan-Åke Holmbring

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-86129-94-1
Format A5 (148x210mm)
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2012
Upplaga 1
Antal sidor 136 s
Relaterade artiklar

Att sikta mot stjärnorna

Holmbring, Jan-Åke

Mellan verklighet och dikt.jpg

Mellan verklighet och dikt

Holmbring, Jan-Åke

Släktberättelser från Misterhult

Holmbring, Jan-Åke

Ätten Tham

Ätten Thams äldre tyska grenar

Holmbring, Jan-Åke

Örlogsteknik och orgelmusik

Holmbring, Jan-Åke