Socialt arbete/Psykologi

Hundens känslobeteenden ... att hjälpa eller stjälpa

Backman, Gunilla; Engberg, Birgitta

Bokpresentation

Hunden har genom domesticeringen utvecklats till det vi ser idag – en social varelse, som vill interagera med oss människor och ha ett bra liv tillsammans med oss. Vare sig det handlar om människor eller hundar är det viktigt att alltid ta känslorna på allvar. Känslor och beteenden är olika saker. Ur känslor uppstår beteenden som inte alltid är lätta att hantera.
 Hur ska du exempelvis få till ett bra hundmöte? Min hund morrar åt mig? Denna bok, som du håller i din hand, avser att bena ut frågetecken kring hundens känslor, och hur de kan leda till specifika beteenden.
 När det gäller hundens känslor och de beteenden som uppkommer kan det ibland vara svårt för en hundägare att möta dessa. I boken hittar du nycklar och verktyg för att livet tillsammans ska bli positivt både för hund och för människa.
 Beteenden som bottnar i känslor kan vara svåra att hantera, och därför är det så viktigt att du som hundägare bemöter dessa känslor på ett bra sätt. Gränsen mellan att förstärka eller göra saken värre kan kräva fingertoppskänsla, om vi inte förstår vad som ligger bakom ett uppvisat beteende.
Bokens titel Hundens känslobeteenden – att hjälpa eller att stjälpa! belyser just detta, eftersom skillnaden mellan att hjälpa och att stjälpa är hårfin, och kräver av oss som hundägare att vi kan förstå och hjälpa vår fyrfota vän.
 Vi behöver som hundägare förstå oss på vår hunds signaler. Möt din hund med respekt, lär dig förstå din vän. Tänk på att din hund kommunicerar med dig på alla sätt och vis. Som hundägare är du den viktigaste personen i hundens liv. Vi är skyldiga att ge vår hund ett bra liv tillsammans med oss och se vår hund som en fullvärdig familjemedlem genom hela hundens liv.

Omslagets foton tagna av Elin Jörgensen

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-284-9
Format G5 (169 x 239 mm)
Inbindning Trådbundet kapitäl
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2022
Upplaga 1
Antal sidor 147
Relaterade artiklar

DoggyBag

Backman, Gunilla; Engberg, Birgitta

En PANGbok

Backman, Gunilla

Genkablar, pastalasso och Albert "Smartkepsen" Einstein

Backman, Gunilla; Weis, Marie D

Verktygslådan

Backman, Gunilla; Folkunger, Helene; Sparr, Åsa