Våra böcker

Mordet i Ljungstorp

Birath, Johan

Bokpresentation

Mordet i Ljungstorp är ett försök att i skönlitterär form beskriva förloppet fram till ett mord som utspelade sig i Rinna församling (i nuvarande Boxholms kommun) 1844, samt det rättsliga efterspelet. Berättelsen bygger på autentiska rättegångshandlingar, kyrkoarkivalier och annat historiskt material. Sanningshalten i historien är förhållandevis hög medan repliker och dialoger med vissa undantag har skapats för att öka läsupplevelsen. Syftet med denna berättelse är i första hand att ge läsaren kunskaper om och en känsla för 1800-talet.
Johan Birath, som forskat fram faktaunderlaget och författat berättelsen, är grundskollärare i historia, religionskunskap, samhällskunskap och geografi. Han är också kommunpolitiker, debattör och kanske allra främst - och helst - lokalhistoriker och folkbildare. Den största delen av Johans fritid går åt till att forska, föreläsa, kåsera och sprida kunskap om historien och lokalhistorien.

Bokförlaget Atremi har tidigare givit ut Johan Biraths dokumentärromaner Mordet i Mjölby och Mordet vid Stjärnesand samt samlingen Spöken i Östergötland - en sammanställning av gamla och nya spöktraditioner i länet. Dessa böcker samt hans egenskap av folkbildare resulterade i ABF:s kulturstipendium 2005.

Ljungstorp

Pris: 200 kr

ISBN 91-89527-91-7
Format 138 x 210 mm
Inbindning Trådbunden
Omslag Mjukband enfärg
Tryckår 2005
Upplaga 1
Antal sidor 230
Relaterade artiklar

Andra krönikeboken

Birath, Johan

Brännvin, vatten och bröd Del 1

Birath, Johan

Brännvin, vatten och bröd Del 2

Birath, Johan

Ekeby sockenstämmor

Ekeby sockenstämmor 1787-1818

Birath, Johan

Första krönikeboken

Birath, Johan

Mordet i Hycklinge

Birath, Johan

Mordet i Mjölby

Birath, Johan

Mordet vid Stjärnesand

Birath, Johan

Spöken i Östergötland

Birath, Johan