Våra böcker

I filosofernas trädgård

En vandring genom Tranås med 51 stopp längs vägen

Strand, Lars-Erik

Bokpresentation

Filosofernas trädgård är en plats för konst, möten, människor och minnen. Det är en fiktiv vandring genom tid och rum. Trädgården ligger i Tranås, och i den här boken presenteras ett stort antal konstnärer och övriga, som berikat stadsmiljön med sina olika personliga uttryckssätt.

”’I filosofernas trädgård’ innehåller fina porträtt av konstnärerna bakom utomhusskulpturerna i Tranås och den ger en djupare inblick i skulpturernas upphovspersoner. Det är ett gediget jobb med intervjuer och faktainsamling som ligger bakom. Boken är sedan skriven på ett lättsamt och medryckande sätt så att man kan få en känsla av att vara med i ett filmiskt drama. Om man sedan följer denna vandring, fysiskt eller via boken, ges möjligheten att utforska konsten i Tranås på ett interaktivt och inspirerande sätt, vilket förhöjer upplevelsen av stadens konstnärliga arv och deras upphovspersoner genom författarens ögon.”
Britta Thurfjell
programansvarig Kultur & fritid, Tranås kommun

Boken är utgiven med stöd av Stiftelsen Tranås säteri och med stöd av Kungliga Patriotiska sällskapet. På bokens framsida "Scotty" av Peter Johansson/Barbro Westling och "Pia" av Runa Bülow-Hübe. I bakgrunden Tranås stadshus.

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-375-4
Format 210x270 mm
Inbindning Trådbunden
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2024
Upplaga 1
Antal sidor 235
Relaterade artiklar

Curt Clemens

Strand, Lars-Erik

Diamanter av eld

Strand, Lars-Erik

I skuggan av en trasig barndom

Strand, Lars-Erik

Möten

Strand, Lars-Erik