För Barn/Ungdom

Från Rosa Till Dig

Lindeberg, Rosa/red Sörman Olsson, Majken

Bokpresentation

e-bok för ungdomar : ”Från Rosa till dig”

Rosa 15 år, på sitt första arbete i fasterns bageri  för nästan 100 år sedan!

Rosa Lindeberg var intresserad av teknik. För hundra år sedan tecknade hon, redan som nioåring, vävstol, spinnrock, kamin, sin pappas cykel och den ångmaskin man hyrt för att klyva ved på Labbetorps gård i Närke där hon bodde. Hon lade märke till detaljer i sin vardag.

En del av alla hennes bilder från den tiden finns utgivna i en tryckt bok ”Rosas Bok” Den finns på alla huvudbibliotek i landet. Nu kommer en berättelse av Rosa som e-bok. Endast som e-bok! Det är INTE meningen att man ska skriva ut den på papper. Man kan ladda hem den här på förlagets hemsida. Boken kan läsas i dator eller på läsplatta och man behöver inte betala för det. Den här (mycket korta) ungdomsboken är en present från Rosa och Majken med förlagets hjälp.

Rosa skrev den då hon var 15 år och bodde ett år hos sin faster Lilly Lindeberg i Djursholm på Vendevägen 14. Fastern hade bageri och en liten lägenhet innanför affären. Här fick Rosa sitt första arbete. Berättelsen hon skrev då (elva sidor) handlar om arbetet och livet. Så värst kul med vår tids mått var det då inte, men Rosa hade en förmåga att se det som kunde lysa i vardagen och tindra vid fest tex Stockholms gas-lyktor, kaffe-drickning med allra godaste bageribrödet (wienerlängd).

Majken Sörman-Olsson, som skrev texten till ”Rosas Bok” och designade den har här formgivit ¨Från Rosa till dig¨.

-Jag hoppas att den ska inspirera till egna berättelser, säger Majken, som talat med ungdomar i Fryshuset i Stockholm under sommarlovet.

 

Observera att boken inte är avsedd att skrivas ut på papper. Den bör läsas digitalt!

Pris: 0 kr

ISBN 978-91-86129-81-1
Format e-bok
Inbindning
Omslag
Tryckår
Upplaga
Antal sidor 18 s
Relaterade artiklar

Nu låtsas vi att du är liten

Sörman-Olsson, Majken

Rosas bok

Lindeberg, Rosa Sörman-Olsson, Majken

Till minne Stina Sörman 1910-2010

Sörman-Olsson, Majken (red)

With love, from Nice

Sörman-Olsson, Majken (comments) Goldglass Jimi (artist)